(4786)

Aleksi Suomesta

äänikirja ja e-kirja


Hyvän ja pahan rajamailla – Tuomas Kyrö kertoo soturin tarinan.

Helmikuu 2022. Aleksi istuu autossaan talvisessa Oulussa ja miettii itsemurhaa. Venäjä hyökkää Ukrainaan. Sotilas ei tapa itseään, mutta sotilas voi kuolla kunniakkaasti taistelukentällä. Aleksi myy kihlasormukset ja lähtee.

Aleksi taistelee Ukrainan Foreign Legionin joukoissa Irpinissä, Itä-Ukrainassa, Mustallamerellä. Hän menee kaikkiin tuliin ensimmäisenä: koska hänellä ei ole mitään hävittävää, hän on ylivoimainen. Siksi hän on yhä elossa.

Tuomas Kyrö matkusti Kiovaan haastattelemaan suomalaista soturia, jonka elämäntarina on hämmästyttävä, hengästyttävä ja koskettava. Koulussa kiusattu suomalaisen äidin ja senegalilaisen isän poika päättää näyttää kaikille ja lähtee 18-vuotiaana Ranskan muukalaislegioonaan. Hän palvelee Afganistanissa ja useissa Afrikan maissa ja käy välillä suorittamassa asepalveluksen Suomessa. Tänään 33-vuotias Aleksi on kovapintainen sotilas, mutta hän on myös se pikkupoika, jonka paras muisto on isoisän tilalla tehdyt maatyöt. Silloin kun kaikki oli hyvin, alle kouluikäisenä.

Tuomas Kyrö on tunnettu ja tunnustettu kirjailija, jonka teoksille ominaista on ihmisläheisyys ja tarkkanäköinen yhteiskunnallisuus. Aleksin kertomus vei hänet kirjailijuuden ytimeen: on tarinoita, jotka ihmisten on pakko lukea ja kuulla.



4.5

4786 arvosanaa

Pänä

16.3.2024

Hyvät lukijat. Mielenkiintoinen ja mukaansatempaava tositarina.

Henry

13.3.2024

Todella avoimesti koskettava tarina, suosittelen vahvasti!

Elli

11.3.2024

Koskettava teos - avasi mieltä ja ymmärrystä sodasta, ihmismielestä, tahdonvoimasta, sankaruudesta ja sen lunnaista. Kiitos Tuomas Kyrö, että kokosit tämän tarinan ja kiitos Aleksi, että teit sen mahdolliseksi.