(3)

Ansoja

e-kirja


– On siis totta, mitä olen kuullut kerrottavan, totesin koettaen pitää ääneni rauhallisena. – Onko se välttämätöntä? – Minä luulin, että vihaat häntä. Pysyin vaiti. Viha on rakkauden kääntöpuoli. Olinko rakastanut tarpeeksi vihatakseni kunnolla?

Entä jos eräänä aamuna heräisit ja huomaisit olevasi vanki? Ihmiskunta tempautuu uuteen aikakauteen, kun kamisseiksi kutsutut muukalaiset saapuvat maapallolle ja tarjoavat apuaan maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisuun. Vähitellen ihmiset kuitenkin huomaavat sotkeutuvansa verkkoihin – paitsi kamissien punomiin, myös itse luomiinsa ansoihin. Carita Forsgrenin ”Ansoja” on moderni scifi-romaani sodasta ja rakkaudesta, sukupolvien ketjusta sekä äitien ja tyttärien valinnoista. Siinä kysytään, millä tavoin valloittamisen ja alistamisen mekanismit toimivat ja millä tavoilla asetamme ansoja toisillemme.

Carita Forsgrenilta on julkaistu muun muassa jännitysromaaneja (Perintö, Jänistanssi), historiallisia romaaneja (Kolmen kuun kuningatar, Auringon kehrä), äänikirjasarja (Kaikki Eevistä) ja scifi-romaani (Ambrosia, Osuuskumma 2018)



3.0

3 arvosanaa

Kari

3.1.2023

Kotimaista scifiä, joka on vielä hyvää. Hienoa, tätä lisää!