(67)

Armasjärvi

äänikirja ja e-kirja


Pohjoiseen sijoittuva hyytävä dystopia jatkuu

Tiivistunnelmainen Armasjärvi on Pohjoinen-trilogian toinen osa. Sarja, jota on verrattu jopa Game of Thronesiin, sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa pandemiat ja ilmastokatastrofit ovat tuhonneet yhteiskunnan. Ruotsista irrottautunutta Nordmarkia hallitsee yksinvaltainen jaarli.

Kiitetyn Nattavaaran jatko-osassa Nordmarkin asukkaat yrittävät pitää toivoa yllä samaan aikaan, kun vallanpitäjät rajoittavat kansalaisten vapauksia. Sisarukset Erik ja Sofia ovat joutuneet eroon toisistaan. Sofia jatkaa elämäänsä Kiirunassa. Hän on vihdoinkin päässyt käymään koulua, mutta sen lisäksi hän työskentelee majatalossa – ja pitää silmänsä ja korvansa auki. Erik on soluttautunut hesekieliläisiin ja päätynyt seurakunnan eliittikouluun Armasjärvellä. Myös hän elää vaarallisesti. Joka päivä hän ajattelee siskoaan ja toivoo näkevänsä tämän uudelleen.

Asukkaat taistelevat henkensä puolesta, kun maata riivaa nälänhätä. Kapina kytee, eikä kehenkään voi luottaa. Poliisivaltion varjoissa kukoistaa kuitenkin vastarinta.


Lukija: Toni Kamula
Kesto:

3.9

67 arvosanaa

Tiina

4.4.2024

Kylmää kyytiä! Parempi kuin eka osa. Lukija on yksi parhaista.

Kirsti

2.10.2023

Tämän kirjan pitäisi lukea/kuunnella kaikki jotka eivät usko ilmastomuutokseen ja liian vallan karmeaan vaikutukseen! Upea kirja!

Kari

18.9.2023

Jatkuvat, irralliset "uutiskatsaukset" kävivät pidemmän päälle puuduttaviksi ja pilkkoivat kerrontaa tarpeettomasti. Lopussa itse tarina alkoi jo jäädä näiden dystooppisten ennusteraporttien jalkoihin ja teki mieli jättää kirja kesken.