(202)

Ennenkuulumaton matkapäiväkirja (päivitetty laitos)

äänikirja ja e-kirja


Riemun kyynelet roiskuttavaa puheripulia matkaripulista

Neljännessätoista kolumnikokoelmassaan Ennenkuulumaton matkapäiväkirja Juha Vuorinen ei säästele päästöjä paljastaessaan toinen toistaan koomisempia matkakommelluksia vuosilta 2011–2023

Vuorisen perheen reissuvuosina juonen äkkikäänteisiin vahvasti vaikuttaneista lapsista kaksi ehtii täysi-ikäistyä ja käytökseltään aikuistuakin, mitä ei valitettavasti tapahdu heidän isälleen. Pappa Vuorinen paahtaa edelleen nuppi raivosta punaisena, kun maailma ei jostain käsittämättömästä syystä marssikaan hänen pienen mutta kimeän pillinsä tahtiin.

Kolhuitta reissuilla ei säästy kukaan eikä mikään. Ei edes jälkikasvun kaali, jota hakattiin ekan tikin arvoisesti seinään kanarialaisessa perhehotellissa. Ja tuskin ihan lääketieteen oppikirjojen mukaan silloinkaan mentiin, kun äiti Vuorinen haki troppia korvatulehdukseensa ja lääkäri tuikkasikin ruiskunsa isä Vuorisen kannikkaan.

Kaunokiroileva siilipää perheineen kiertää uudistetussa kolumnikokoelmassaan ympäri Eurooppaa tehden läkähdyttävän pakkolaskun rakkaaseen Tuusulaansa, kunnes eteläeurooppalainen luonto kutsuu jälleen pohjolan villimiestä keräämään uusia ennenkuulumattomia kokemuksia.

Juha Vuorinen (s. 1967) on kirjailija, joka tunnetaan myös radio- ja televisiotoimittajana, ohjaajana, käsikirjoittajana ja tuottajana. Vuorinen on tullut tutuksi groteskin huumorin räävittömänä koko kansan totuuden käyrätorvena.

Vuorisen kirjallinen ura sai räjähdysmäisen lähdön huippusuosioon nousseesta Juoppohullun päiväkirja -blogista. Tähän mennessä häneltä on ilmestynyt yli neljäkymmentä teosta ja niitä on julkaistu myös Virossa, Ruotsissa, Norjassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Saksassa.

Kesäkuussa 2023 ilmestyvä Puerto Anús on dekkarigenreä parodioivan DikDek-romaanisarjan viides osa. Vuorisen dekkariparodioiden pohjalta on tehty myös DikDek-kirjojen hahmoihin perustuva C Moren alkuperäissarja Painajainen majatalossa.


Lukija: Juha Vuorinen
Kesto:

4.1

202 arvosanaa

Leevi

10.4.2024

töis on vähä katteltu ku repeen iha vitummoiseen synnytysnaurukohtaukseen. tosi hauska

Hannu

12.2.2024

Taattua Vuorista. Hyvä päivitetty versio.

Taisto

7.1.2024

Ei oikein vetänyt.