(1237)

Ensimmäinen murhani: Maria Kallio 1

äänikirja ja e-kirja


Maria Kallion ensimmäinen tapaus

Opiskelijakuoron railakkaat harjoitukset helsinkiläishuvilalla katkeavat, kun ykkösbasso löydetään rantavedestä kuolleena.

Tapaus on näytön paikka Maria Kalliolle, jonka tuoretta uraa rikososaston ylikonstaapelina rasittaa se, että hän on sekä nuori että nainen. Kun rikosta aletaan selvittää, uoron hilpeän julkisivun takaa paljastuu katkeria kaunoja ja kiristyneitä ihmissuhteita, eikä niiden penkomista helpota havainto, että joukossa on Marian vanhoja kavereita.

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan Maria Kallio- ja Henkivartija-romaaneistaan. Niiden lisäksi hän on kirjoittanut perhe- ja avioliittoromaaneja ja jännitysnovelleja. Lehtolaista on käännetty 29 kielelle – Yhdysvalloissa vain Jo Nesbø on häntä käännetympi pohjoismainen jännityskirjailija.


Lukija: Erja Manto
Kesto:

3.8

1237 arvosanaa

Saima

14.4.2024

Tämä kirja yllätti minut positiivisesti. Kerronta on vaivattoman oloista ja Maria Kallio riittävän samaistuttava hahmo. Juoni vetää mukaan, mutta koska kerronta on selkeää ja suoraviivaista, tätä pystyi hyvin kuuntelemaan samalla kun neuloin. Tarina ei ollut pitkittämällä pitkitetty, kuten nykyään niin monessa kirjassa. Lukija kaikin puolin ”huomaamaton” eli niin hyvä, että häneen ei kiinnitä huomiota kuunnellessa. Kuuntelen seuraavankin osan.

Anonyymi

20.3.2024

Hieman pitkäveteinen alku, mutta parani loppua kohden

Kirsimaria

17.2.2024

Kirja ok, lukija huono