(22)

Hirri: Novelleja suurista metsistä

äänikirja


Korpihumoristin esikoinen.

Hirrin novelleissa on poikkeuksellista omintakeisuutta, mehua ja ydintä. Huovinen loihtii teksteihinsä karua, mutta samalla riemastuttavan humoristista maailmankuvaa.

Veikko Huovisen esikoisteos Hirri ilmestyi 1950 ja se toi heti tekijälleen mainetta omaperäisenä tekijänä, joka kansankuvaajana jatkoi Joel Lehtosen ja Ilmari Kiannon jalanjäljissä.

Veikko Huovinen (1827–2009) oli kirjailija ja mentsänhoitaja. Hänen laaja tuotantonsa sisältää muun muassa romaaneja, novellikokoelmia ja omaelämäkerrallisia teoksia.


Lukija: Aapo Vilhunen
Kesto:

4.0

22 arvosanaa

Sharon

15.7.2022

Veikko Huovinen on NERO! Sain kylmät väreet ja kyyneleet valuivat silmistäni kuunnellessani. Tämän kirjan aion lukea kirjana en vain kuunnella - sillä kielikuvat luonnosta ovat niin rikasta suomenkieltä, kuin myös korpikansan kuvaus, että kuunnellessa lipuu teksti liian nopeaan. Nerokas on Huovisen suomenkielen soljuvuus ja kielikuvat - tokkopa kukaan on näin kauniisti ja karusti Suomea ja kainuun saloja ja lakeuksia kuvannut. Myös Huovisen piilossa oleva, hyvin hienovarainen satiiri on kertakaikkiaan uskomatonta.