(340)

Hyvästit vinttikamareille

äänikirja ja e-kirja


Edessä uusi elämä!

Viena Honka jättää taakseen Lappeenrannan lapsuusmaisemat ja matkustaa opiskelemaan 1960-luvun Helsinkiin. Puutalokaupungin naisten rakastettu tarina jatkuu.

Vinokattoisessa vinttikamarissaan Viena Honka pakkaa kapsekkinsa, niin tekee myös hänen tuleva ystävänsä Auli. Jos suuressa Helsingissä odottaakin ahdas alivuokralaishuone, kiukkuinen vuokraemäntä ja huoli rahasta, niin myös Kauppakorkeakoulu, kulttuurielämä ja romanssit.

Nopeasti kehittyvässä maassa nuoren naisen on tehtävä työtä löytääkseen oman tiensä. Onneksi maailma on taas saamassa värejä harmaiden sotakorvausvuosien jälkeen ja tarjolla on nautintoja, joista sota-aikana lapsuutensa elänyt Viena on voinut aiemmin vain haaveilla.

Lukijoiden suursuosikki Pirjo Tuominen on julkaissut yli viisikymmentä teosta, valtaosa 1700- ja 1800-luvulle sijoittuvia romaaneja. Hyvästit vinttikamareille on itsenäinen jatko-osa Puutalokaupungin naisille (2022). Nuoruuden kaupungit -sarja kertoo lähimenneisyydestä ja pohjaa löyhästi kirjailijan omiin kokemuksiin. Tuomisen teokset elävät uutta nousukautta, tuhannet uudet lukijat uppoutuvat historiamme pyörteisiin tarinoiden lumoamina.



3.8

340 arvosanaa

Kati

12.4.2024

Hyvän mielen kirja

Sirpa

28.1.2024

Sujuvaa ajankuvaa.

Leila

29.6.2023

Ihan mahtava luku kokemus. Tuli luettua ns."putkeen". Ja kun itse vähän on itsellä pohja tietoa sotien jälkeisestä elämästä, niin se kiehtoi ahmimaan kirjan.