(1223)

Hälytysajossa: Elämää, kuolemaa ja palomies-ensihoitajan arkea

äänikirja ja e-kirja


Apu on lähellä!

Rankoista ja uskomattomista paikoista selvinneen palomiehen mieleenpainuvimmat tehtävät.

Kun hälytys tulee, matkaan lähdetään pillit ulvoen, ja yleensä perillä odottaa yllätyksiä. Kaikesta on kuitenkin selvitty. Melkein kaikesta. Ylipalomies Reijo Ronkanen on ollut mukana yli 20 000 hälytystehtävässä. Niihin mahtuu kaikkea elämän ja kuoleman väliltä: tuhoisia tulipaloja, rikoksia, synnytyksiä, elvytyksiä, onnettomuuksia – ja hevosen pelastaminen mudasta. Monia näistä jopa yhden ja saman päivän aikana.

Ronkanen on tehnyt mittavan uran Helsingin keskuspelastusasemalla niin paloauton kuin ambulanssin ratissa. Hälytysajossa-kirjassa hän kertoo kokemistaan dramaattisista, traagisista ja joskus koomisistakin tehtävistä. Palkittu palomies kuvaa pelastajan ja ensihoitajan arkea kouriintuntuvasti ja rehellisesti.

Reijo Ronkanen (s. 1958) on eläkkeellä oleva entinen ylipalomies, joka teki 40-vuotisen työuransa Helsingin keskuspelastusasemalla. Vuonna 1985 hänet valittiin Vuoden palomieheksi.

Lauri Ronkanen (s. 1987) on helsinkiläinen opettaja ja Reijo Ronkasen poika. Hän haaveili lapsena palomiehen ammatista, mutta ymmärsi myöhemmin, ettei kestä kuumia paikkoja eikä vakavien vammojen kanssa toimimista.


Lukija: Tuukka Haapaniemi
Kesto:

4.2

1223 arvosanaa

Anonyymi

2.4.2024

Kiinnostava kurkistus pelastuslaitoksen arkeen. Tarinat olivat vähän hajanaisia.

MIIA

8.3.2024

ihan ok jos tällainen arvio sallitaan.

Otto

25.2.2024

Erittäin👍🏻