(391)

Jos me tästä selvitään

äänikirja ja e-kirja


Tarina pienen lapsen vakavasta sairaudesta ja siitä, miten menettämisen pelko sai isän kasvamaan ihmisenä.

"Istun poikani viereen ja otan häntä kädestä. Hän on silmin nähden väsynyt. Tunnen, kuinka pieni ja hento ote puristaa sormeani. Vilkaisen takana istuvaa puolisoani ja näen, kuinka poissa tolaltaan hän on. Yritämme pärjätä juuri saamamme tiedon kanssa. Sitä on mahdoton hyväksyä, mutta se on kuitenkin totuus."

Juuso Juutisen perheen elämä mullistui esikoispojan ollessa puolivuotias. Sitkeän flunssan takaa paljastui harvinainen, täydellisen immuunikadon aiheuttava geenimutaatio. Yhtäkkiä mikä tahansa bakteeri tai virus saattoi olla kohtalokas. Alkoi kilpajuoksu kuolemaa vastaan, kilpajuoksu, jonka aikana Juuson piti kohdata itsensä, jotta voisi olla parhaiten tukena lapselleen, puolisolleen ja itselleen.

Jos me tästä selvitään kertoo kuolemanpelosta, syyllisyydentunteesta ja epävarmuudesta, vanhemmuuden mukanaan tuomasta vastuusta sekä elämän pienistä iloista. Mutta enemmän kuin mistään se kertoo pohjattomasta rakkaudesta.

Juuso Juutinen on kaupallisen muodin pitkäaikainen ammattilainen, jonka vastuulla on muun muassa Vans-vaatemerkin brändi Suomessa. Juutisen esikoispojalla havaittiin puolivuotiaana harvinainen SCID-geenimutaatio, joka aiheuttaa täydellisen immuunikadon. Samasta geenimutaatiosta kertoo John Travoltan tähdittämä elokuva The Boy in the Plastic Bubble.



4.3

391 arvosanaa

Ulla

11.3.2024

Koskettava ja rohkea kertomus selviämisestä, häviämisestä ja ennen kaikkea ihmisyydestä.

Tuija

26.1.2024

lukijan ääni oli miellyttävää kuunneltavaa. Tarina oli koskettava, mutta onneksi tarinalla oli onnellinen loppu. Vahva suositus kannattaa lukea tai kuunnella tämä kirja.

Julia-Maarie

18.12.2023

Mahtavan,koskettava ja rehellinen teos ihmisyydestä, vanhemmuudesta taistelusta ja selviytymisestä.