(453)

Juoppohullun päiväkirja

äänikirja ja e-kirja


Törkyhuumorin hävyttömin klassikko

Juoppohullun päiväkirja on Juha Vuorisen tunnetuin romaani ja samalla kirjasarjan avaus. Siinä kuvataan nuoren miehen, Juha Bergin, ristiretkeä alkoholismista kohti parempaa elämää.

Juha Berg on 31-vuotias rapajuoppo Helsingin Kalliosta. Hän nauttii sekalaisista seksisuhteista, adrenaliinia nostattavasta väkivallasta ja tietenkin alkoholista, johon rahat revitään vaikka pulloja keräämällä.

Kesken kaiken hauskanpidon Juha rakastuu kiihkeästi AA-kerhon ryhmänvetäjään Tiinaan, ja suhde etenee nopeasti seurusteluksi. Kapuloita rakastavaisten rattaisiin kuitenkin työntävät Juhan paras ystävä Kristian sekä saksalaisen erotiikan asiantuntija Mikael. Juhan on punnittava tilannettaan ja tehtävä suuria valintoja. Mutta miten pitkälle kaikki menee, ennen kuin ratkaisuja on jäljellä vain yksi?

Vuorisen absurdi törkyhuumorin kukkanen paiskoo pikkuporvarilliset arvot hevonhelvettiin ja iskee nauruhermot kuralle. Vuosina 1998–2014 julkaistua Juoppohullun päiväkirja -sarjaa on luettu, myyty, fanitettu ja kritisoitu ihan vitusti. Siksi se onkin kulttiklassikon maineensa ansainnut.

Juha Vuorinen (s. 1967) on kirjailija, joka tunnetaan myös radio- ja televisiotoimittajana, ohjaajana, käsikirjoittajana ja tuottajana. Vuorinen on tullut tutuksi groteskin huumorin räävittömänä koko kansan totuuden käyrätorvena.

Vuorisen kirjallinen ura sai räjähdysmäisen lähdön huippusuosioon nousseesta Juoppohullun päiväkirja -blogista. Tähän mennessä häneltä on ilmestynyt yli neljäkymmentä teosta ja niitä on julkaistu myös Virossa, Ruotsissa, Norjassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Saksassa.

Kesäkuussa 2023 ilmestyvä Puerto Anús on dekkarigenreä parodioivan DikDek-romaanisarjan viides osa. Vuorisen dekkariparodioiden pohjalta on tehty myös DikDek-kirjojen hahmoihin perustuva C Moren alkuperäissarja Painajainen majatalossa.


Lukija: Jari Karjalainen
Kesto:

4.4

453 arvosanaa

grand

23.2.2024

hulvaton

Harri

14.1.2024

jep

Ale/opossumi

17.10.2023

Sus