(97)

Kahdeksan kuplan Suomi: Yhteiskunnan muutosten syvät tarinat

äänikirja ja e-kirja


Mitä on yritysjohtajan onni täyden kalenterin puristuksessa, ja mitä opettaja jännittää tuntien välillä tai projektisihteeri lounastauolla? Miltä näyttää Suomi paperitehtaan piipun juurelta, huoltoaseman kahviosta tai kuntosalin sykkeestä? Vieläkö kaikuu yhteiskunnan kutsu Kainuun korvessa?

Suomalaiset ovat astuneet 2000-luvulla uuteen, entistä kovempaan maailmaan. Markkinoiden avautuminen ja uudet teknologiat luovat uusia mahdollisuuksia mutta lisäävät myös paineita. Vaatimukset ovat kasvaneet, ja muutos murentaa vanhoja elämäntapoja ja identiteettejä.

Kahdeksan kuplan Suomi kuvaa talouden murrosten silmässä elävien ihmisten kokemuksia itsestään ja yhteiskunnasta ja sitä, mitä he odottavat itseltään ja toisiltaan. Se kertoo myös tahdosta ja tunteista, jotka sitovat ihmisiä yhteen. Millaista tarinaa suomalaiset kertovat itsestään, ja millaiset tunteet tarinaa kannattelevat? Onko Suomi jakautumassa niin, ettemme enää ymmärrä toisiamme?


Lukija: Anna Saksman
Kesto:

4.1

97 arvosanaa

Johanna

5.4.2024

Erittäin mielenkiintoinen ja silmiä avaava kirja. Hyvä mahdollisuus kurkistaa ”muihin kupliin” ja sitä kautta ymmärtää kanssaihmisten ajatuksia.

Lauri

18.2.2024

Avaa upeasti suomalaista yhteiskuntaa ja sen muutosta. Tämä kannattaa jokaisen suomalaisen lukea

Ella

24.4.2023

Mielestäni ainesta olisi ollut oivaltavampaankin dialogiin eri kuplien kanssa.