(0)

Kiinalaiset liiketavat

e-kirja


Yhä useampi kohtaa työssään kiinalaisen kollegana tai neuvottelukumppanina. Miten kiinalaisten kanssa tulisi toimia, jotta yhteistyö olisi sujuvaa ja turhilta kulttuurien yhteentörmäyksiltä vältyttäisiin?

Kiina investoi voimakkaasti länteen, ja kiinalaisista tulee kiihtyvällä tahdilla kansainvälisten yritysten omistajia. Myös länsi pyrkii itään, ja kaupankäynti kiinalaisten kanssa on vilkasta. Kiinalaiset ajattelu- ja liiketoimintatavat tulevat väistämättä osaksi länsimaista liike-elämää.

"Kiinassa on omat haasteensa, mutta ei se silti mikään ylivoimaisen vaikea markkina ole. Kiinalainen tapa ajatella ja toimia on vain erilainen kuin mihin länsimaissa on totuttu", toteaa Seppo Pietarinen.

Uudessa kirjassaan Kiinalaiset liiketavat Pietarinen yhdistää asiantuntemuksensa ja käytännön tuoman kokemuksen kiinalaisesta liiketoiminta- ja tapakulttuurista. Teoksessaan hän selvittää ja taustoittaa kiinalaisten arvoja ja asenteita, yleistä käyttäytymistä ja kommunikointia.

"Kaupankäynti ja työskentely kiinalaisten kanssa voi toisinaan olla hyvin haastavaa. Kun ryhdytään neuvottelemaan heidän kanssaan, on hyvä tiedostaa, mitä on edessä. Liian usein länsimaalaisen kotiläksyt ovat tältä osin tekemättä. Sitten ihmetellään kun asiat eivät suju tai etene, sopimuksesta ei pidetä kiinni tai sovitut ehdot ovat muuttuneet. Suurilta yhteentörmäyksiltä on kuitenkin helppo välttyä, kun opettelee perusasiat ja ymmärtää niiden taustat", kiteyttää Pietarinen.

Kokenut Kiinankaupan asiantuntija Seppo Pietarinen työskenteli Kiinassa useita vuosia ja valmentaa yrityksiä ja liikemiehiä selviämään kiinalaisessa liiketoimintaympäristössä.

Kiinalaiset liiketavat on käytännönläheinen ja helppolukuinen liike-elämän opas, joka auttaa ymmärtämään kiinalaisia ajattelu- ja toimintatapoja sekä maan liiketoimintakulttuuria. Kirja antaa vinkkejä moniin käytännön tilanteisiin, liikeneuvotteluihin ja riskienhallintaan.