(5)

Kuningastie

e-kirja


Kareta on Vuorimaan kuninkaan poika, jonka isä syrjäytettiin ja surmattiin vallankaappauksessa. Kareta ei kuitenkaan anna periksi – hän on valmis sotimaan saadakseen asemansa takaisin.

Karetan nuori vaimo Lis hallitsee muodollisesti Kiilan linnaa sillä aikaa, kun Kareta on sotatantereella. Kareta ja Sirpin saarivaltiosta kotoisin oleva Lis joutuvat kuitenkin vastentahtoisesti huomaamaan, ettei sodankäynti ole aina sankarillista vaan uuvuttavaa, hidasta ja likaista. Onko järjettömäksi käyvästä taistelusta ja väkivallasta poispääsyä?

"Kuningastie" on toinen osa lumoavassa nuorten fantasiasarjassa "Vuorileijonan varjo".

\"Vuorileijonan varjo\" on valloittava suomalainen nuorten fantasiasarja, joka on saanut myös Topelius-palkinnon. Sarja kuljettaa lukijan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa elämä täyttyy seikkailuista, sodista ja rakkaudesta.

Taru (s.1944) ja Tarmo (s.1950) Väyrynen ovat paitsi kirjailijoita, myös pariskunta. He ovat julkaisseet romaaneja niin yhdessä kuin erikseen. Väyryset tunnetaan erityisesti lasten- ja nuortenkirjoista, kuten "Vuorileijonan varjo"-sarjasta.