(18)

Lasilinnan salaisuus

äänikirja ja e-kirja


Helsingin liepeillä sijaitsee Lasilinnan huvila, jonka historia ulottuu aina ensimmäistä maailmansotaa edeltäviin vuosiin saakka. Vaikka paikka toimii nykyisin kylpylänä, huvila ja sen ympäristö eivät ole menettäneet salaperäisyyttään. Kun siis eräänä päivänä alueen puistoa hoitavan puutarhurin kimppuun hyökätään, epäilykset heräävät. Kuka haluaisi satuttaa kyseistä vanhusta, joka myös ainoana henkilönä tuntee Lasilinnan värikkään historian? Tämän salapoliisi Klaus Karma aikoo selvittää.

Outsiderin eli Aarne Haapakosken rikosromaani Lasilinnan salaisuus on jännitystarina mysteerien ystäville. Teos on osa Outsiderin Karma-sarjaa, jossa seikkailee arkkitehti-salapoliisi Klaus Karma.

Klaus Karma on älykäs ja omaperäinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hän seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lähtien.


Lukija: Teemu Mäkinen
Kesto: