(783)

Linnunradan käsikirja liftareille

äänikirja ja e-kirja


"Älä hätäile. Maapallo tuhotaan tänään."

Onko se lintu? Onko se lentokone? Onko se science fictionin ehdottomin kulttiklassikko, räävittömin parodia, vai molempia? Peukalo pystyyn ja Linnunradan laitaan!

Suuri ilveily käynnistyy, kun hyperavaruuden suunnittelutoimiston edustaja ilmoittaa Maan asukkaille, että maapallo on raivattava avaruuden pikatien rakennustöiden alta. Posahduksesta jää eloon ainoastaan aamutakkiin pukeutunut Arthur Dent, joka päätyy liftausopasta päivittävän Ford Prefectin kanssa peukalokyydille pitkin galaksia. Kaikki sujuu, kunhan pyyhe on mukana!

Douglas Adams (1952-2001) oli tieteiskirjallisuuden ja brittiläisen, mustaakin kuivemman huumorin kärkinimiä. Hän loi Linnunradan käsikirjan ensin BBC:n kuunnelmaksi ja muokkasi siitä myöhemmin romaanisarjan, josta on nähty myös dramatisointi poikineen. Adams oli innokas tietokoneharrastaja ja vähemmän innokas kirjoittaja: legenda kertoo hänen lukittautuneen kolmeksi viikoksi hotellihuoneeseen kustannustoimittajansa kanssa saadakseen Linnunradan neljännen osan Terve, ja kiitos kaloista valmiiksi. Adamsin kirjallinen perintö näkyy lukuisten nykypäivän fantasia- ja science fiction -kirjailijoiden tyylissä.


Lukija: Aku Laitinen
Kesto:

4.0

783 arvosanaa

Anonyymi

3.3.2024

hauska ja mielikuvituksellinen, hyvä Lukija.

Kati

27.2.2024

Aina yhtä hauska.

Aapo

22.1.2024

ei mitenkään erityisen hyvä kirja. huonoa huumoria täynnä