(192)

Länsirintamalta ei mitään uutta

äänikirja ja e-kirja


Sota ei anna mitään, mutta vie kaiken.

Ensimmäisen maailmansodan julmuudesta ja mielettömyydestä kertova pasifistisen sotakirjallisuuden klassikkoteos, jonka odotettu Netflix-filmatisointi ilmestyy vuonna 2022.

Kuvaus nuoren saksalaisen rintamasotilaan kokemuksista neljän sotavuoden ajalta on samalla kertomus kokonaisesta sukupolvesta, jonka sota tuhoaa. Sankaruuteen koulutetun nuorison ihanteet murskautuvat pirstaleiksi kärsimyksissä ja loassa, konekiväärien, liekinheittimien ja kranaattien armottomassa tulessa, uuvuttavissa ja verisissä taisteluissa. Sodan synkkä perussävel soi taukoamatta. Remarquen koruton ja puolueettoman inhimillinen näkökanta on hätähuuto inhimillisyyden puolesta sotaa vastaan.

Erich Maria Remarque (1898-1970) syntyi Saksassa, taisteli teini-ikäisenä ensimmäisessä maailmansodassa ja kirjoitti kokemuksiinsa perustuvan romaanin Länsirintamalta ei mitään uutta, josta tuli valtaisa, ”kadonnutta sukupolvea” puhutteleva menestys ympäri maailmaa. Hän joutui pakenemaan kotimaastaan kansallissosialistien vainoa ja asettui lopulta Sveitsiin, jossa vietti viimeiset vuotensa.


Lukija: Otto Rokka
Kesto:

4.0

192 arvosanaa

Mico

13.3.2024

viisi tähteä,muttei tästä klassikosta voi sanoa "fantastinen" oi aikoja oi tapoja."Fantastinen" .vittu

Kai

19.2.2023

Hyvin etenevä tarina. Keskeisiä henkilöhahmoja jäi ikävä. Osa jäi hieman hämäriksi. Olisiko saksalainen vastine Tuntemattomalle sotilaalle?

Virpi

29.12.2022

Rauhallinen, miellyttävä lukija. Loistoteos.