(389)

Maailman 50 vaarallisinta sukua

äänikirja ja e-kirja


Tunnetun tutkivan toimittajan tietokirja pureutuu mahtisukujen piilevään vaikutusvaltaan.

Perheet ja suvut käyttävät merkittävää ja pitkäaikaista valtaa taloudessa ja politiikassa, mutta ne pysyttelevät yleensä piilossa. Minkälaisen haasteen tämä aiheuttaa tasa-arvolle, demokratialle ja ilmastotoimille? Kirja kertoo muun muassa Rockefellerien, al-Saudien, Windsoreiden sekä Toyodan ja Xin sukujen hämmästyttävät tarinat. Suomesta mukaan ovat päässeet Herlinit ja naapurimaistamme Wallenbergit ja Rotenbergit.

Koukuttava kirja etenee kuin trilleri. Se on jatkoa menestysteokselle Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä.



3.9

389 arvosanaa

Nina

19.4.2024

Kirjan lukijan ääni oli miellyttävä, oli nousuja ja laskuja, mutta välillä ääni lähes hävisi kokonaan, kun kuunteli esim autossa kännykän kaiuttimesta.

Niko

28.3.2024

Jotenkin kirjan kirjottaja mieltää että kaikki rikkaat on pahoja ja vaarallisia. Osa listan suvuista ja henkilöistä on varmaan ansainnutkin paikkansa, mutta olisin kaivannu vähän paremmat perustelut listalle pääsylle. Pelkästään se että sattuu olemaan varallisuutta eikä suostu jakamaan kaikkea heti pois ei tee kenestäkään vaarallista.

Tiina

4.2.2024

Kirja piti lopettaa kesken. Miksi raha ja vaarallisuus olisivat muka yhtäläisiä? Miksi itse yrityksellään menestynyt suku olisi verrannollinen Venäjän oligarkkeihin tai saudisukuihin?