(1876)

Manni

äänikirja ja e-kirja


Tervetuloa Pasilan Myrkkyyn!

Kale Puontin Manni aloittaa Helsingin huumepoliisin työstä kertovan rikosromaanisarjan.

Manni valvoo yöt ja vartioi toimistorakennuksen tiloja Espoossa. Siitä saa opiskelijan kassaan rahaa, ja työpaikalla nukkuminenkin onnistuu paremmin kuin kotona, äidin ryyppyremmien kansoittamassa kaksiossa. Öisin ei tapahdu mitään. Sitten toimiston lähellä ammutaan joku.

Järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvä tapaus tulee Helsingin huumepoliisin, eli kotoisasti Pasilan Myrkyn, tutkittavaksi. Manni ei nähnyt surmatyötä mutta tajuaa nähneensä jotakin, mikä saattaisi kiinnostaa poliisia. Jotakin, mikä muuttaisi Mannin nihkeän opiskelijaelämän hetkessä helpommaksi.

Kale Puontin Manni aloittaa Helsingin huumepoliisin työstä kertovan Pasilan Myrkky -dekkarisarjan, jossa tutustumme rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmään. Pitkän poliisinuran tehnyt Puonti tietää, mistä kirjoittaa kertoessaan poliisin ja rikollisten elämästä sekä niistä inhimillisistä tekijöistä, jotka häivyttävät mustan ja valkoisen rajan harmaan eri sävyiksi.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta poliisina Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Puonti tunnetaan paitsi dekkaristina ja tietokirjailijana myös MTV3:n Rikospaikka-ohjelmasta sekä podcasteistaan. Manni on Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjan ensimmäinen osa. Siihen pohjautuvan Elisa Viihde -alkuperäissarjan Pasilan Myrkky – Manni ovat käsikirjoittaneet Josefina Rautiainen ja Max Ovaska. Sarjan keskeisiä rooleja näyttelevät Elias Salonen, Hannu-Pekka Björkman, Katariina Kaitue, Hilma Kotkaniemi, Eero Milonoff ja Samuel Kujala.


Lukija: Ville Tiihonen
Kesto:

4.0

1876 arvosanaa

Anonyymi

22.2.2024

🤨

Janne

20.2.2024

6/5 päätty silleen et jatko osaa odotellessa.

Virpi

13.2.2024

Kelpo kirja! Juoni piti otteessaan ihan kivasti.