(535)

Mersumies

äänikirja ja e-kirja


2015 Edgar-palkitun trilogian avaus!

"Mersumies on yllätys. Tiivis trilleri, jossa on dekkarin aineksia. Ei mitään yliluonnollista. Kimppuun hiipivä pimeys on arkista laatua, sitä kaikkein pahinta." The Globe and Mail

"Tuhat varmaa työpaikkaa!" kaupunki lupaa. Lukemattomia työttömiä, jotka aamuyön harmaina tunteina jonottavat niitä kadulla. Varastettu mersu, joka törmää heihin tahallaan. Kahdeksan kuollutta. Tappaja pakenee. Kuukausia myöhemmin eläköitynyt rikosetsivä Bill Hodges saa kirjeen. Mersumieheksi itseään kutsuva tappaja haluaa keskustella hänen kanssaan Sinisen sateenvarjon alla -nimisellä chattisivustolla. Hodgesin on suostuttava, vaikka tietokoneen käynnistäminen on kuin avaisi ikkunan omaan elämäänsä. Kuka tahansa voi kurkistaa sisälle.

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947) on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. Hänen tuoreimpia teoksiaan ovat Ulkopuolinen, Mersumies-trilogia ja Hohdon tarinaa jatkava Tohtori Uni. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.


Lukija: Antti Jaakola
Kesto:

4.2

535 arvosanaa

Eetu

4.3.2024

miksi se pommi ei voinut räjähtää hyvä kirja meni pilalle

Anonyymi

4.3.2024

Taattua Kingiä

Gabriel

22.11.2023

Hienon sarjan aloitus. Lue ihmeessä koko Bill Hodges sarja ja aloita tästä. Tarina on täysin omansa, mutta kirjaan on luvassa suora jatko kahden muun kirjan kautta. Itse en tiennyt että Mersukirjoja on 3 yhteensä, ja päälle vähälle huomiolle jäänyt TV-sarja.