(649)

Mies, joka rakasti järjestystä

äänikirja ja e-kirja


Ratkiriemukas ja koskettava menestysromaani nyt myös Hollywood-elokuvana.

Fredrik Backmanin esikoisromaani on todellinen hyvänmielen kertomus rakkaudesta ja yhteisöstä.

Ove, 59, on vanhan äkäisen miehen arkkityyppi: hänellä on vankkumattomat periaatteet, tiukat rutiinit ja lyhyt pinna. Hän on korttelinsa periksiantamaton järjestysmies, vaikka hänet syrjäytettiinkin asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtajan tehtävistä jo vuosia sitten.

Kun uudet naapurit kolhivat Oven postilaatikkoa, on ryhdyttävä vastaiskuun!

Fredrik Backmanin kansainväliseksi menestykseksi ampaissut Mies, joka rakasti järjestystä on romaani odottamattomista ystävyyssuhteista, pörröisistä kissoista ja peräkärryn kanssa ajamisen perinteikkäästä taidosta. Lopputuloksena koko naapurusto, ja vanha mies sen mukana, on perusteellisesti toisenlainen, sillä jopa kyräilystä on mahdollista parantua.

Fredrik Backman (s. 1981) on mustan huumorin maailmanmestari, joka tunnetaan tuikitavallisten ihmisten harharetkiä kuvaavista tragikoomisista romaaneistaan. Hänen teoksiaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 18 miljoonaa kappaletta. Mies, joka rakasti järjestystä filmatisoitiin ensimmäisen kerran Ruotsissa 2015. Se nousi yhdeksi Ruotsin katsotuimmaksi elokuvaksi, palkittiin kahdella Guldbagge-palkinnolla ja sai kaksi Oscar-ehdokkuutta. Uuden Hollywood-elokuvan pääosassa nähdään Tom Hanks.


Lukija: Kristo Salminen
Kesto:

4.3

649 arvosanaa

Heta

7.10.2023

Olen itkenyt ja nauranut. Tätä kirjailijaa haluan ehdottomasti lisää.

Terttu

6.10.2023

Mainio, hymy korvissa kuuntelin🤣

Anu

26.4.2023

Ihana kirja. Itkin ja nauroin. Kristo on loistava lukija❤️