(13)

Mimosa

äänikirja ja e-kirja


Pääsiäisnoidan tytär Mimosa saa aikaan iloisia muutoksia!

Camilla Mickwitzin rakastettu Mimosa hurmaa kaikenikäiset lukijat.

Mimosa on pääsiäisnoidan lapsi, ennakkoluuloton niin kuin kaikki lapset. Hän yrittää saada ihmiset tajuamaan, että onnellisinta on olla oma itsensä.

Eräänä iltana, lähtiessään työmatkalle, Mimosan äiti jättää Mimosan lastenkotiin. Ja pian Mimosa ryhtyy toimeen muuttaakseen lastenkodin ilmapiiriä iloisemmaksi!

Camilla Mickwitzin kuvakirjaklassikko vuodelta 1983 ei ole menettänyt lumoaan. Tarvitsemme edelleen Mimosan taikoja.

Camilla Mickwitz (1937-1989) oli rakastettu suomalainen lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori. Mickwitz sovitti tunnetuimmat animaatiohahmonsa tuoreeltaan myös lasten kuvakirjoiksi. Jason-hahmosta valmistui vuosina 1975–1978 neljä kuvakirjaa, Emiliasta vuosina 1979–1981 viisi kuvakirjaa ja Mimosasta vuosina 1983–1987 neljä kuvakirjaa. Hän käytti kuvituksissa erilaisia tekniikoita, Jasoneissa liitua, Emilioissa vesivärejä ja Mimosoissa guassia.

Mickwitz teki yli kaksikymmentä kuvakirjaa ja lähes yhtä monta animaatioelokuvaa. Hän sai useita kotimaisia ja kansainvälisiä elokuva- ja lastenkirjapalkintoja. Lisäksi Mickwitz animoi Pikku Kakkosenyhä käytössä olevan alkutunnuksen vuonna 1983 ja kuuluisan jäävaroituksen vuonna 1986.