(64)

Muinaisen Lähi-idän imperiumit: Kadonneiden suurvaltojen kukoistus ja tuho

äänikirja ja e-kirja


Muinainen Lähi-itä on ensimmäisten todellisten suurvaltojen koti. Siellä muotoutuneiden sivilisaatioiden, kuten Sumerin, Assyrian ja Babylonian, perintö on kulkeutunut läpi vuosituhansien tähän päivään asti. Alue tunnetaan kirjoitustaidon ja maanviljelyn kehtona, ja sinne johtavat monien nykyisten tieteiden ja taiteiden juuret.

Muinaisen Lähi-idän imperiumit kuljettaa aikaan ennen ajanlaskun alkua ja herättää eloon Mesopotamian, Levantin ja Arabian niemimaan yhteiskunnat ja kulttuurit. Teoksessa kuvataan kiehtovasti elämän eri puolia arjesta, politiikasta, uskonnosta ja taloudesta tieteeseen, taiteeseen, kansallisuuteen ja sukupuolten moninaisuuteen.

Koko historiansa ajan yhteiskunnat kohtasivat sotien, katovuosien, epidemioiden ja ilmastonmuutoksen kaltaisia mullistuksia ja jopa romahtivat kokonaan. Toisaalta viimeaikainen tutkimus on kiinnittänyt huomiota siihen, että yhteiskunnat olivat joustavia ja pystyivät sopeutumaan suurtenkin muutosten edessä.


Lukija: Anna Saksman
Kesto:

3.6

64 arvosanaa

Eeva

22.4.2024

Mielenkiintoista!

Samu

13.1.2024

Hyvä unikirja. Lopun sukupuolihömppä oli omituista kuunneltavaa ja oli ilmeisesti kirjailijan omia päätelmiä, sillä monesti mainittiin että lähteet eivät näistä kerro. Ehkä enemmän satukirja kuin tieteellinen teos. Olisi ollut erinomainen teos jos oltaisiin pysytty tutkitussa tiedossa ja jätetty oma poliittinen agenda pois.

Sanna

17.1.2023

Toimi hyvin iltasatuna. Töissä kuunneltuna vähän kuivaa.