(98)

Murha tilauksesta

äänikirja ja e-kirja


Kymmeniä vuosia vanha murha johtaa rikostutkija Roland Beniton tappajan jäljille – tappajan, joka on valmis iskemään uudelleen.

Tanskalaisen pikkukylän lähisuolla kaksi nuorta poikaa törmää kammottavaan löytöön. Aivan vedenpinnan tuntumassa kelluu ruumis – joka on lähes pelkkää luuta ja nahkaa. 25 vuotta sitten joku murhasi naisen ja upotti hänet suohon. Nyt rikostutkija Roland Beniton ja hänen kollegoidensa on kerättävä vähäisetkin johtolangat vuosien takaa tunnistaakseen naisen ja jäljittääkseen tämän murhaajan.

Dagens Nyheder -lehden toimituksessa Anne Larsen työskentelee kuumeisesti löytääkseen tietoa suolle upotetusta ruumiista. Yllättäen hän saa puhelun tuntemattomasta numerosta. Anonyymi soittaja väittää tietävänsä tapauksesta jotain tärkeää – ja hän on varma, että murhaaja iskee vielä uudelleen. Kysymykseksi jää vain, milloin...

Murha tilauksesta on toinen osa tanskalaiset koukuttanutta menestyssarjaa, joka seuraa rikoskomisario Roland Beniton tutkimuksia. Sarjan ensimmäinen osa Nukkelapsi on saanut myös Suomessa innostuneen vastaanoton.

Inger Gammelgaard Madsen on yksi Tanskan suosituimpia rikoskirjailijoita. Hänet tunnetaan erityisesti menestyneestä Roland Benito -dekkarisarjastaan. Aina luovaa työtä tehnyt Madsen oli graafinen suunnittelija ennen paluutaan ensirakkautensa, kirjoittamisen pariin. Poliisintyö ja rikostekninen tutkimus on aina kiehtonut Madsenia, ja kaikki hänen kirjansa ovatkin saaneet inspiraationsa tosielämän rikoksista.


Lukija: Markus Niemi
Kesto:

3.6

98 arvosanaa

Jukka

5.12.2023

Voisiko lukija käyttää vähemmän surahtavaa ärrää. Kuulostaa koomiselta.

VIRPI

19.6.2023

Tylsähkö, meni kuuntelu jotenkin ihan ohi, vai oliko lukijan ääni vain niin puuduttava, että ei jaksanut keskittyä