(10)

Murtautuja Mauri

äänikirja ja e-kirja


Sen olisi pitänyt olla synkkä ja myrskyinen yö, mutta se oli kaikkea muuta.

Hauskan oivaltava kuvakirja Maurista, joka on syntynyt rosvoperheeseen, mutta jolta rosvoaminen ei kerta kaikkiaan luonnistu. Murtautuja Mauri kulkee Roald Dahlin ja muiden brittiläisten taitureiden jalanjäljissä - tosin tyystin omalla, ei niin kaidalla polullaan!

Kun Mauri syntyy, hyttysetkin hymyilevät eikä kukaan astu koirankakkaan. Edes murrosikä ei muuta Mauria, joka vain haaveilee pilvilinnoissaan ja on aina hyvänteossa. Kaikesta tästä huolimatta isä haluaa pojastaan rosvon. Onneksi Mauri tapaa iloisen Pipsan, jonka vanhemmat sattuvat olemaan... poliiseja!

Murtautuja Mauri on valloittava ja valoisa kuvakirja erilaisuudesta ja oman paikan löytämisestä. Kirjan sanoma on kultaakin kalliimpi: meistä jokaisesta voi tulla mitä tahansa, kunhan vain uskallamme murtautua ulos muiden asettamista odotuksista.

Heli Rantala (s. 1982) on toimittaja ja käsikirjoittaja. Hänen esikoisteoksensa Suurenmoinen sitruunaseikkailu ilmestyi 2019.

Netta Lehtola (s. 1996) on graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Lehtolan kuvittama Kettujuttuja-kuvakirja valittiin Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi vuonna 2019.