(0)

Naurava käärme

e-kirja


Pekka Lipponen on ystävänsä Kalle-Kustaa Korkin kanssa Port Sudanissa, Afrikan itärannikon pahamaineisimmassa satamassa. Paikassa kukoistaa orjakauppa ja norsunluunmyynti. Kun jääräpäinen Lipponen lähtee yksinään etsimään ruokapaikkaa, Korkki arvaa jo, että edessä on hankaluuksia. Ja siinä Korkki on oikeassa. Ei mene aikaakaan, kun Lipponen herää kahleissa. Mitä oikein on tapahtunut? Ja kuka oli se viehättävä neito, jonka Lipponen näki ennen kuin menetti tajuntansa? Ja miten mystinen naurava käärme liittyy tähän kaikkeen?

"Naurava käärme" on Outsiderin eli Aarne Haapakosken huikea seikkailu- ja jännitysromaani, jossa Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki seikkailevat Itä-Afrikassa.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiä, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympäri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllättävissä paikoissa – edessä on kiperiä tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lähtien.