(3626)

Nyt sinä kuolet

äänikirja ja e-kirja


Eteinen oli muutaman metrin mittainen. Haju oli kuvottava, mutta verta tai ruumiita ei ainakaan vielä näkynyt. Jatkoimme eteenpäin, kunnes vasemmalle avautui taas uusi käytävä ja näkymä olohuoneeseen. Haju yltyi vahvemmaksi. Oikealla puolella huoneen taaimmaisimmalla seinällä oli keittiön pöytä. Nurkassa istui alaston nainen.

Nyt sinä kuolet on jatkoa ensihoitaja Kari Hautamäen tarinoille Tukholman lähiöistä. Kari näkee työssään kuolemaa, särkyneitä mieliä ja paikaltaan nyrjähtäneitä ihmiskohtaloita. Keikkoja heitetään poliisisaattueessa keskellä jengisotia, ja unohtumattomia kohtaamisia Tukholman yössä ovat myös hissiin rakennettu keittiö, perässä juokseva TV-toimittaja ja mies, joka kuolee kahdesti.

Kari Hautamäki on työskennellyt ensihoitajana ambulanssissa liki 20 vuotta. Hänen esikoisteoksensa Et sinä (vielä) kuole oli myyntimenestys rehellisine kuvauksineen ensihoitoalan raadollisuudesta. Tarina jatkuu nyt siitä mihin se aiemmin jäi, mutta tällä kertaa kuolema esittää yhtä pääroolia.


Lukija: Ari-Matti Hedman
Kesto:

4.4

3626 arvosanaa

Sanna

22.3.2024

Täytyy kuunnella alusta loppuun, yhteen pötköön.

Noora<3

22.3.2024

Loistava.

Anne

21.3.2024

Välillä varsin ylimielinen sävy kirjoittajalla.