(631)

Okänd inkräktare

äänikirja ja e-kirja


En kall vinternatt sker ännu ett av de många hemrån som under lång tid plågat Östjylland. Och just den här gången går något fruktansvärt fel. I köket på sin ödsligt belägna gård blir Albert Hovgaard brutalt ihjälslagen. När polisen Roland Benito tar sig an fallet visar det sig snart bli betydligt mer komplicerat än han inledningsvis trott. Det som till en början sett ut som ett fall i mängden verkar plötsligt vara någonting helt annat. Något som är både större och mer ondskefullt än ett simpelt hemrån som eskalerat.

Finanskrisen har gjort journalisten Anne Larsen arbetslös, men det betyder inte att hon slutat jobba. Efter att ha blivit involverad i ett ärende där flera hemlösa försvunnit spårlöst, och en man slutligen hittas död, verkar det som att hon tagit sig vatten över huvudet. När spåren dessutom leder så långt tillbaka som till vikingatiden blir utredningen alltmer förbryllande. Kommer hon lyckas lösa det här på egen hand?

"Okänd inkräktare" är den tredje fristående delen i Inger Gammelgaard Madsens serie om polisen Roland Benito och journalisten Anne Larsen.

Inger Gammelgaard Madsen, född 1960, är en dansk grafisk designer och kriminalförfattare från Århus. Hon debuterade 2008 med Dockan (Dukkebarnet) och har sedan dess gett ut flertalet kriminalromaner om Roland Benito, som har gjort succé i hemlandet Danmark.


Lukija: Magnus Roosmann
Kesto: