(0)

Ompelukonekauppias

e-kirja


Ompelukonekauppias - Olutta, kesäilta, lampi ja onki, syksyllä opiskelemaan. Nuorilla miehillä on tulevaisuus edessään. Kaikki näyttää olevan hyvin kunnes sattuma puuttuu peliin.

"Lare pakkasi reppuaan eikä vastannut. Sitä harmitti, kyllä sen näki. Sekö että isällä oli niin hyvännäköinen tyttöystävä, sekö että Lare itse ei uskaltanut lähestyä tuollaisia kaunokaisia? Ehkä se. He eivät puhuneet itse asiasta, joistain asioista ei puhuttu, peloista ei yleensäkään, naisen pelosta ei etenkään."

Veljet - Vanhempi veli kiipeää katolle tarkoituksenaan ottaa henki itseltä. Vielä viimeinen puhelu nuoremmalle, elämässä pärjänneelle veljelle.

"Aurinko laski yhä alemmas. Sen viime säteet valaisivat savupiiput joiden varjossa Hessu istui. Hän oli ottanut muutaman pillerin naapurin Eskon kuolinvuoteen viereisestä kaapista ja huuhtoi sen alas taskussaan tuomalla kaljalla. Ne antavat hyviä aineita kuoleville, sellainenhan hänkin oli."

Lähtö - Kun tapetaan mies, on lähdettävä pakoon. Tämä on selvää tarinan alussa. Mutta lopussa, monien pieniltä tuntuvien asioiden tapahduttua, se ei olekaan enää lainkaan selvää.

"Se kuritti vaimoaan, tämä tiedettiin yleisesti, ja kun vaimo sitten katosi epäiltiin, että miehellä oli tavalla tai toisella tekemistä asian kanssa. Ja kun vaimo löytyi metsästä oltiin varmoja, että miehellä oli tekemistä asian kanssa. Miten, siitä ei kellään ollut hajuakaan."