(54)

Parturi

äänikirja


Improvisoitu panttivankitilanne ei mene aivan käsikirjan mukaan...

Helsinkiläinen jalokiviliike ryöstetään helteisenä heinäkuun päivänä. Ryöstäjien pakoyritys epäonnistuu, ja hätäpäissään he ottavat naapurin parturiliikkeen asiakkaineen panttivangiksi. Jotain vaatimuksia tällaisissa tilanteissa kuuluisi varmaan esittää, mutta mitä? Ryöstäjien onneksi panttivangeiksi ovat osuneet toimittajaveteraani Laamanen ja someasiantuntija Solasvuo, joiden johdolla pian koko parturiliikkeen väki brainstormaa, mitä poliisilta voisi vaatia.

Rikosylikonstaapeli Elina Havumäelle panttivankitilanne on kauan odotettu tilaisuus näyttää kyntensä neuvottelijana. Ylennys siintää jo Elinan silmissä, mutta kapuloita rattaisiin lyö vanhan koulun komisario Mäntylä, joka on jo kutsumassa Karhu-ryhmää paikalle. Kaikilla panttivankitilanteen osallisilla on pitkä viikonloppu edessään.

Parturi on riehakas rikosromaani, joka katsoo tarkasti yhteiskunnallisia ilmiöitä ja parodioi pilke silmäkulmassa poliisiromaanigenreä.

Roman Schatz (s. 1960) on saksalaissyntyinen suomalainen kirjailija ja toimittaja. Hän muutti Suomeen vuonna 1986. Useita romaaneita ja muita teoksia kirjoittanut Schatz on kirjailijantyön lisäksi työskennellyt toimittajana televisiossa ja radiossa.


Lukija: Harri Heikkilä
Kesto: