(158)

Perijä

äänikirja ja e-kirja


Klaustrofobinen trilleri

Camilla Stenin Perijä on pelottava jännitysromaani syrjäisen kartanon kätköissä asuvasta pahuudesta.

Eleanorin iäkäs isoäiti murhataan kylmäverisesti hänen silmiensä edessä. Eleanor näkee murhaajan pakenevan rikospaikalta, mutta on kasvosokea eikä siksi pysty kuvailemaan tekijää poliisille.

Muutamaa kuukautta myöhemmin Eleanor saa tietää isoäitinsä jättäneen hänelle valtavan kartanon, jonka olemassaolosta hän ei ole tiennyt. Eleanor matkustaa kartanoon viikonlopuksi tutustuakseen perintöönsä poikaystävänsä, tätinsä ja perheen asianajajan kanssa. Pian käy kuitenkin ilmi, että talo, josta isoäiti ei koskaan hiiskunut sanaakaan, kätkee järkyttävän menneisyyden seiniensä sisään.

Mitä syvemmälle Eleanor kaivautuu sukunsa historiaan, sitä suurempiin arvoituksiin hän törmää. Kuka hänen isoäitinsä Vivianne oikeastaan oli? Kuka hänet murhasi? Ja miksi isoäidin oli salattava kartano?

Camilla Stenin Perijä vangitsee lukijan hylättyyn kartanoon, josta kaikki eivät selviydy ulos elävänä.

Kirjailija Camilla Sten (s. 1992) opiskelee psykologiksi Uppsalan yliopistossa. Feministiksi jo nuorena julistautunut Sten on kirjoittanut muun muassa rasismia ja politiikkaa koskevia artikkeleja Ruotsin suurimpiin sanomalehtiin. Äitinsä, rikoskirjailija Viveca Stenin kanssa Camilla Sten on julkaissut Synkät vedet -trillerisarjan nuorille. Toukokuussa 2024 Steniltä ilmestyy suomennettuna romaani Vaarallinen taito. Bazar on aiemmin julkaissut häneltä romaanit Kadonnut kylä ja Perijä.


Lukija: Ella Pyhältö
Kesto:

3.3

158 arvosanaa

Anonyymi

29.5.2023

Koko kirja jankutti sanaa ”hän”..en jaksanut kuunnella kauaa👎

Henna

28.3.2023

Kirja jäi kyllä pahasti kesken, lukijan ääni ja äänenpaino sellainen että keskittyminen herpaantui koko ajan. En pysynyt yhtään juonessa mukana ja lopetin jo alun jälkeen.

Riina

15.2.2023

Todella sekava ja pitkästyttävä kirja. Keskittyminen herpaantui usein. Lukijan äänenpainotus sekoittaa vielä lisää, kun henkilöhahmojen repliikit menettävät sen takia merkityksensä.