(88)

Populismin anatomia

äänikirja ja e-kirja


Mitä on populismi? On aika tehdä sille ruumiinavaus!

Populismin anatomia on kirja jokaiselle, joka yrittää ymmärtää, mistä on kyse aikamme leimallisimmassa poliittisessa ilmiössä niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Mikä tekee poliitikosta populistin? Mitä hyvää populismissa on? Mistä populisti saa happensa ja ravintonsa? Mitä sen aineenvaihdunta palauttaa ympäristöön? Onko ilmiössä kyse kausivaihtelusta, vai onko se tullut jäädäkseen?

Populisti tarjoaa yksinkertaisia vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin. Osaako edes harjaantunein populisti kuitenkaan vastata tyhjentävästi ja helppotajuisesti siihen, mitä on populismi? Tuskin. Siksi on paikallaan tehdä populismin ruumiinavaus!

Populismi on outolintu ismien ekosysteemissä. Se ei ole ideologia, vaan enemmänkin tapa tehdä politiikkaa. Erityisesti se on tapa puhua, kirjoittaa ja viestiä. Populismia on ollut iät ja ajat, vaikka populistien menestys politiikassa on ponnahtanut aivan uusille tasoille juuri meidän aikanamme – ajassa, jossa toritapaamisten ja tupailtojen tilalle on tullut sanallinen salamasota sosiaalisessa mediassa.


Lukija: Aku Laitinen
Kesto:

3.9

88 arvosanaa

Esa

18.7.2023

Kattava teos populismin piirteistä. Arvostelu jää melko alas, sillä teoksessa sivuutetaan muutamaa lausetta lukuun ottamatta kokonaan vasemmistopopulismi, joka on julkisuudessa oikeistopopulismin ohella merkittävä populismin osa-alue myös.

Erkka

5.7.2023

Suosittelen kaikille puoluekannasta riippumatta!

Nimietu

14.5.2023

Yllättävän hyvä kirja ehkä hieman kuivan oloisesta aiheesta. Hyvä lukija kruunaa kirjan!