(1338)

Sinun tähtesi täällä: Vuodet tasavallan presidentin puolisona

äänikirja ja e-kirja


Avoin muistelmateos vuosista isänmaan palveluksessa.

Jenni Haukio on kokenut Suomen palvelemisen ja asemansa tasavallan presidentin puolisona etuoikeutena ja kunniatehtävänä. Sinun tähtesi täällä kertoo siitä näkyvästä ja näkymättömästä työstä, jota Haukio on isänmaan hyväksi tehnyt jo kymmenen vuoden ajan.

Jenni Haukio kuvaa menneitä vuosia ainutlaatuisella tavalla, jossa yhdistyvät muistot, yhteiskunnalliset näkemykset, julkaistut kirjoitukset, lähetetyt kirjeet ja pidetyt puheet. Hän kirjoittaa kohtaamistaan ihmisistä, avaa presidentin puolison roolia sekä kertoo työstään itselleen läheisimpien teemojen parissa. Näihin lukeutuvat luonnon ja eläinten suojelu, lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen, lottien ja veteraanien henkisen perinnön vaaliminen sekä suomalainen kirjallisuus, taiteet ja kulttuuriperintö.

Jenni Haukio kertoo avoimesti vuosistaan Suomen palveluksessa ja vie lukijansa tilanteisiin, joista julkisuudessa nähtyjen kuvien taakse kätkeytyy runsaasti aiemmin sanomatonta. Haukion ääni on rehellinen ja herkkäviritteinen ja soljuu kuin runo.

Jenni Haukio on runoilija ja valtiotieteen tohtori, jonka puoliso on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Ennen Niinistön presidentiksi valintaa Haukio työskenteli muun muassa kokoomuksen viestintäpäällikkönä, ja puolisonsa kausien aikana Turun Kirjamessujen ohjelmajohtajana. Hän on julkaissut kolme runokokoelmaa ja toimii tällä hetkellä vapaana kirjailijana.


Lukija: Jenni Haukio
Kesto:

4.0

1338 arvosanaa

Paula

16.3.2024

Kiitos Jennille sitoutuneesta ja ennen kaikkea kunnioittavasta tavasta toimia presidentin puolisona suomalaisten ja suomalaisuuden puolesta ja meidän hyväksi. Tämä kaikki välittyy kirjastastasi, mikä kosketti itseäni kuunnellessa kirjaasi. Kirjasta välittyy myös Jennin taiteellinen herkkyys ja taiteen merkitys elämässä unohtamatta eläinten ja luonnon merkitystä maailmassamme.

Leena

9.3.2024

Kaunista, informatiivista ja koskettavaakin. Loppua kohti alkoi tietty juhlavuus ja paatos rasittaa.

Aila

5.3.2024

Mielenkiintoinen