(32)

Suden merkki

äänikirja ja e-kirja


Eletään 1500- ja 1600-lukujen vaihdetta. Susi on suomalaisperäinen palkkasoturipäällikkö, joka työskentelee Ruotsin kuningas Kaarlelle. Hän on päässyt Tukholmassa erityisasemaan, jossa elämästä ei puutu rikkauksia eikä naisia. Sutta motivoivat muutkin asiat kuin pelkkä voitontahto ja naisten huomio: hän haluaa palauttaa vielä jonain päivänä sukunsa kunnian. Mutta onko Sudesta vastustamaan kiusauksia, joita hän menestyneenä miehenä kohtaa elämässään?

"Suden merkki" on Jorma Kurvisen jännittävä historiallinen romaani.

Jorma Kurvinen (1931–2002) oli suomalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti "Susikoira Roi" -nuortenkirjasarjasta. Kurvinen julkaisi myös aikuisten romaaneja. Hän työskenteli toimittajana Uudessa Oulussa ja kaunokirjallisuutta julkaisevassa Nyyrikissä, mutta jäi päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1978. Kurvinen sai Valtion kirjallisuuspalkinnon kolmesti.


Lukija: Markus Asunta
Kesto:

3.8

32 arvosanaa

Juha

7.3.2024

👍🏻

Risto

18.9.2022

Olen lukenut ja kuunnellut paljon tähän aikaan seutuun ja ihmisiin sidottuja kertomuksia ja niin raadolliselta kuin se luettuna onkin niin mukaansa tempaava ja lopputulokseltaan hyvin realistinen (eikä yltiöromanttinen).