(374)

Supermarsu pelastaa silakat

äänikirja


Emilia saa Jättiläismarsulta kaikkien aikojen tehtävän: "Pelasta Itämeri!".

Emilian koulu muuttaa homeongelman takia kelluvaan rakennukseen Vuosaaren edustalle. Tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa muutosten syksylle - Emilian äiti on nimittäin löytänyt uuden poikaystävän, Pertin, joka mässyttää ärsyttävästi. Lisäksi Emilian paras kaveri Simo värvätään konsulttiyritykseen töihin ja hän muuttuu aivan kummalliseksi.

Kaiken kukkuraksi Emilia saa Jättiläismarsulta uuden supermarsutehtävän: hänen pitäisi pelastaa Itämeri! Onkohan tehtävä jopa Supermarsulle liian hankala?

Supermarsu pelastaa silakat oli vuonna 2009 Finlandia Junior -ehdokkaana, ote raadin perusteluista:

Paula Norosen Supermarsu on hervottoman hauska, ratkiriemukas kirja, jossa nonsense makes sense. Se ei ole tyypillinen ’hauskaa lapselle’ -kirja, vaan kaikenikäiset lukijansa lakonisin letkautuksin naurunhytkytykseen vangitseva lukukokemus. - - Arjen kommellukset ja tapahtumat Noronen kuittaa huumorilla, mutta suurissa eettisissä asioissa hän on vakava, ympäristöasiat ovat yhteisellä vastuullamme. Supermarsu näyttää moraalin mallia, supervoimia saa käyttää vain hyvään.

Ensimmäinen Supermarsu-elokuva (2018) perustuu kirjoihin Supermarsu pelastaa silakat sekä Supermarsu lentää Intiaan.

Helsingissä asuva Paula Noronen on rakastettu kirjailija ja tv-persoona. Supermarsun lisäksi hänet tunnetaan mm. Yökoulu-sarjasta sekä aikuisten suosikista, Tarja Kulhosta.


Lukija: Susanna Haavisto
Kesto:

4.6

374 arvosanaa

Pertti

18.3.2024

fiftari Morris

Aune

4.3.2024

Ei ehkä Supermarsu-sarjan parhaimmistoa, mutta ihan perushyvä!

Amanda

29.2.2024

❤️❤️tosi hyvä