(105)

Säilyt sydämessäin

äänikirja ja e-kirja


"Romaanillaan Karin Collins liittyy suomenruotsalaisten eeppisten tarinankertojien, kuten Lars Sundin, Ulla-Lena Lundbergin ja Kjell Westön joukkoon."– Österbottens Tidning

Hanko, toukokuu 1939. Pensionaatti Bellevuen johtaja Disa valmistautuu kylpylävieraiden saapumiseen. Kesä on shampanjaa ja gourmet-illallisia, rantaelämää ja konsertteja. Kaiken tulee olla viimeisen päälle ja vieraiden toiveet toteuttaa viipymättä.

Kappelisatamassa Hjalmar siivoaa verkkojaan, kun laiturilla leikkivä lapsenlapsi Nisse äkkiä putoaa, katoaa pinnan alle. Seuraavat kauhun hetket avaavat vanhat haavat ja vievät Hjalmarin muistoihin, jotka hän on koettanut tukahduttaa.

Aino kaipaa pakotietä köyhästä kodistaan ja sairaan isänsä luota. Hän on rakastunut ja sivuuttaa lehtiotsikot, sillä eihän kaikella pelottavalla, mitä maailmassa parhaillaan tapahtuu, voi olla mitään tekemistä Hangon kanssa. Kunnes, marraskuun viimeisen päivän aamuna, rehtorin kasvot ovat harmaat ja hän käskee kaikki koulusta kotiin, sillä tilanne on vakava.

Säilyt sydämessäin on talvisodan ajan Hankoon sijoittuva historiallinen romaani, joka kuvaa kaupunkilaisten elämää mullistusten keskellä tarkasti ja lämmöllä.


Lukija: Katariina Lantto
Kesto:

3.8

105 arvosanaa

Anu

3.9.2023

.

Tea

15.8.2023

Todella hyvä ja liikuttava.

Helena

29.6.2023

Suosittelen!! Olen asunut Hangossa nuorenpana! Kuuntelen ruotsiksi trilogian muut osat! KIITOS!!🤗🥰