(14)

Tapahtui Monte Carlossa

äänikirja ja e-kirja


Pekka Lipponen saa kirjeen veljenpojaltaan Eskolta, joka on joutunut pulaan. Esko on voittanut Monte Carlossa kasinolla suuren summan rahaa ja joutunut ryöstön kohteeksi. Kun hän pyytää sedältään rahaa, Pekka päättää lähteä itse Monte Carloon. Yllätyksekseen hän ei löydäkään veljenpoikaansa hotellilta. Sen sijaan hän kohtaa korston, joka on ryöstön takana, ja lähtee seuraamaan Eskon jalanjälkiä, jotka johtavat aina Algeriaan asti.

Tapahtui Monte Carlossa (1957) on Outsiderin eli Aarne Haapakosken jännittävä seikkailuromaani, jossa seikkailee konkari Pekka Lipponen.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiä, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympäri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllättävissä paikoissa – edessä on kiperiä tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lähtien.


Lukija: Panu Vauhkonen
Kesto:

4.0

14 arvosanaa

Marko

29.8.2021

Loistava kuunnelma, lisää Pekka lipposia ja Pekka Lipponen junioria kuunnelmaksi.