(23)

Tuhkimoleikkaus

äänikirja ja e-kirja


Oopperan dramaturgiaa noudatteleva tyyli-ilottelu.

”Tuoksuu suklaa, marjaviini, hiki imelien parfyymien alla. Sali on täyttynyt kakuista ja juhlavieraista tälläytyneinä kermakakkuihin. Pöydät notkuvat tyhjistä laseista, puolitäysistä pulloista ja täysistä lautasista. Köynnökset kiertävät pylväitä, joiden keskellä heijaa kattokruunu kuin naisten lantiot.”

Kaukaisessa maassa, pikkuisen kylän laidalla sijaitsevassa rapistuvassa kartanossa kokoontuu seurapiiri, jossa riittää juoruilua, juonittelua, naimakauppoja ja hupenevia perintörahoja. Herra G, röyhkeä ja hyljeksitty plastiikkakirurgi, ja rakkaudessa epäonnistunut, hiirenharmaa Magdalena-neito päätyvät sopimukseen, josta kumpikin toivoo hyötyvänsä: jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Magdalenasta tulee maailman kaunein nainen. Jenna Viron taidolla rakennettu, raju ja leikittelevä esikoisromaani kysyy, kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään rakkauden, rahan ja kauneuden tähden.

Jenna Viro (s. 2000) on helsinkiläinen taiteentekijä. Hän opiskeleekirjallisuudentutkimusta ja estetiikkaa Helsingin yliopistossa. Viro on kiinnostunut taiteen etiikasta, sukupuoleen liittyvistä kysymyksistä ja kielen eri rekistereistä. Tuhkimoleikkaus on hänen esikoisteoksensa.



3.3

23 arvosanaa

Tytti

17.12.2023

Oudoin kuuntelemani tarina, ääniefektit käsittämättömän pelottaviakin - kuuntelin kokonaan kun ei ole tapana kesken lopettaa.

Anonyymi

31.5.2023

Ihanan erilainen ja musiikit lisänä, joita oisin voinut kuunnella enemmänkin, oli kuin itse olisin ollut katsomossa!

Veera

28.2.2023

Todella koukuttava teos!