(412)

Tujuin terkuin ope

äänikirja


Koulumaailman ihastuttavan samaistuttava kuvaus saa jatkoa! Yksi runoilee, toinen keimailee, kolmas lusmuilee. Viekö heikosti motivoituneiden opiskelijoiden eteenpäin patistaminen huomion tärkeimmästä – läheisten hyvinvoinnista?

Äidinkielen lehtorina huonosti viihtyvä Aisku elää arkeaan nykylukion haasteista jotenkuten selviytyen. Työyhteisö on pääosin mukava, mutta tällä lukukaudella uusi sijainen maustaa koulusopan karvaaksi. Koronapandemiakin on edelleen läsnä, ja maskin läpi on hankala hengittää. Uuden opetussuunnitelman kasaaminen kaatuu kaiken muun työn päälle, mutta onneksi on myös sydämeen osuvia kohtaamisia, kuten runopoika Lenni.

Kotiasiat ovat työn vastapainoksi kohtalaisessa kuosissa. Aiskun vierelle on asettunut hyvä mies, mutta parisuhteessa on aina omat mutkansa, vaikka tunteet olisivatkin kohdillaan. Aiskulla on myös tyttäreensä läheinen suhde, joskin välillä kotiin tuntuu tulevan joku aivan vieras lapsi, joka kiukuttelee milloin mistäkin. Vapaa-aika tyttären lentopallovalmentajana on antoisaa, mutta joskus siinäkin joutuu kasvattajaksi – milloin lasten, milloin vanhempien.

Ja sitten pitäisi vielä löytyä tilaa ystäville. Välillä aika on kortilla, mutta onko ystävä enää saatavilla, kun mahdollisuus yhteiselle olemiselle vihdoin avautuisi?

Tujuin terkuin ope on itsenäinen jatko-osa keväällä 2022 ilmestyneelle Terkuin ope -kirjalle. Se käsittelee realistisesti mutta pilke silmäkulmassa koulumaailmaa ja opettajien jaksamista jatkuvasti muuttuvassa työarjessa.


Lukija: Maija Lang
Kesto:

4.1

412 arvosanaa

Mari

4.4.2024

viihdyttävää kuunneltavaa ja hyvä lukija. Kotityöt sujuu kuunnellessa kuin siivillä. Tykkään kirjan huumorista, lisää näitä 👍

Aleksi

19.3.2024

Aisku on ihan hirveä ihminen. Itsekeskeinen, pikkumainen, kaikesta valittava katkera kurja, joka ei ole tyytyväinen mihinkään ja kadehtii muiden onnea niin paljon että oma menee ohi. Leppänen kuitenkin onnistuu rytmittämään kirjan hyvin ja lukija on erinomainen, niin kuuntelukokemus oli ihan ok.

Anonyymi

20.1.2024

Sujuvaa kerrontaa. Hy lukija. Yhdessä kohdassa kirvoitti kyyneleet, vaikka hauska kirja onkin.