(66)

Tuntematon taivas

äänikirja ja e-kirja


Sota. Rakkaus. Siperia.

Paranormaalin romanssin ja urbaanin fantasian taiturin ensimmäinen realistinen YA-romaani kertoo rakkaudesta, kuolemasta sekä vaikeista valinnoista ja perustuu pohdintoihin siitä, miltä nykyajan sotaromaani voisi näyttää.

Tapahtumat sijoittuvat Venäjälle vuoteen 2002, jolloin toinen Tšetšenian sota oli yhä käynnissä. Dima ja Aljona kohtaavat toisensa Siperian junaradan varressa. Moskovalainen Dima on karannut armeijan kutsunnoista, Aljona taas ei halua jättää kotikyläänsä, vaikka kaivosteollisuus varjostaa sen ja koko paikallisen evenkiyhteisön tulevaisuutta. Molemmat heistä ovat joutuneet kasvokkain kuoleman kanssa. He ehtivät viettää yhdessä kolme kuukautta, kunnes Aljonan upseeri-isä palaa komennukseltaan. Kolme kuukautta, jotka riittävät kyseenalaistamaan aivan kaiken...

Elina Rouhiainen on helsinkiläinen kirjailija, jolta on tähän mennessä ilmestynyt seitsemän YA-romaania sekä lastenromaani. Susiraja-sarja (Tammi 2012-2015) oli ensimmäisiä kotimaisia YA-tapauksia, ja sitä seurannut Väki-trilogia (Tammi 2017-2020) saavutti useita palkintoja sekä palkintoehdokkuuksia. Tuntematon taivas on aiemmissa teoksissaan urbaania fantasiaa kirjoittaneen Rouhiaisen ensimmäinen realistinen romaani.


Lukija: Anssi Niemi
Kesto:

3.8

66 arvosanaa

Tiia

23.1.2024

Tylsä.

Pinja

3.1.2024

Ei niin mun juttu

Anonyymi

12.3.2023

Lukija saa samanlaisen mielenmaiseman kuin hahmotkin ja lopussa siitä on todella vaikea luopua.