(202)

Uupumuksesta takaisin elämään

äänikirja ja e-kirja


Merkityksellisyydestä virtaa elämään

Uupuneen elämästä on kadonnut ilo ja tarkoitus. Silloin elämä on pelkkää suorittamista. Pahimmillaan uupumus johtaa toimintakyvyn täydelliseen menettämiseen.

Psykiatri Juhani Mattila kertoo, mistä uupumuksessa pohjimmiltaan on kyse ja mitä siitä toipuminen edellyttää. Pelkkä lepo ja sinänsä hyödylliset elämäntapamuutokset harvoin korjaavat pitkäkestoista, vaikeaa uupumusta. Keskeistä onnistuneessa toipumisessa on kyky suuntautua kohti läheisiä ihmissuhteita, kohti toista ihmistä. Vasta silloin aito itse ja elämän merkityksellisyys voivat löytyä jälleen.

Juhani Mattila on psykiatrian erikoislääkäri ja tietokirjailija. Hän on kiinnostunut ujoudesta, sosiaalisista peloista, masennuksesta ja työuupumuksesta, joista hän julkaissut useita teoksia ja artikkeleita. Hänen aiemmin ilmestyneitä teoksiaan ovat mm. Nöyryytys (2017) sekä Herkkyys ja sosiaaliset pelot (2014).


Lukija: Fanni Noroila
Kesto:

4.1

202 arvosanaa

Riikka

6.3.2024

Auttanut uupumisesta toipumisessa

PeeTu

31.1.2024

Lukea joskus ajan kanssa, hankala kuunneltava. Onkohan lukijan äidinkieli joku muu kuin suomi, vai miksi hän rytmittää niin oudosti ja venyttää loppuja?

Minna

1.1.2024

Aihe hyvä, lukija hieman raskas mutta siihenkin tottui kirjaa kuunnellessa.