(3)

Vaihdevuodet luonnollisesti

e-kirja


Vaihdevuodet ovat luonnollinen osa naisen elämää

Naisen elämä 45-65-vuotiaana on hormonitoiminnan muutosten aikaa. Se on elämänvaihe, jossa lasten saantiin tarkoitettu keho muuttaa toimintaansa perusteellisesti. Näinä vuosina nainen saattaa kokea hiustenlähtöä, kuumia aaltoja ja unettomuutta. Hänellä saattaa olla keskittymisvaikeuksia, virtsatietulehduksia, sydämentykytyksiä ja vielä finnejäkin. Häntä ehkä itkettää, kiukuttaa ja jatkuvasti väsyttää - ja limakalvotkin ovat kuivat eikä seksi kiinnosta.

Kaikki naiset eivät oireile, eivätkä kaikkien oireet ole vaikeita, mutta osalla naisista oireet heikentävät elämänlaatua, jopa tuntuvasti. Vaihdevuosien ajasta ei kuitenkaan ole pakko kärsiä. On paljonkin, mitä nainen voi itse tehdä hormonaalisen tasapainonsa eteen.

Tässä kirjassa annetaan keinot oireiden vakavuuden arvioimiseen sekä työkalut niiden hoitamiseen. Valittavanasi on koko kirjo hormonikorvaushoidoista ja kirurgiasta homeopatiaan, ayurvedaan, kiinalaiseen parannustaitoon, eurooppalaiseen luontaisparannukseen sekä yrttiterapiaan.

Vaihdevuodet ovat mahdollisuuksien aikaa: voit rohkeasti olla itsenäinen valinnoissasi - ja ennen kaikkea voit hyvällä omallatunnolla ottaa aikaa itseäsi ja omaa hyvinvointiasi varten. Jokaisella naisella on oikeus ja vapaus valita itselleen sopivimmat keinot tavoitella hormonitasapainoa. Ole itseäsi kohtaan lempeä ja valitse viisaasti!

Varpu Tavi on filosofian maisteri, yksi Suomen luetuimpia terveystietokirjailijoita sekä Uuden Suomen blogisti.