(409)

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta

äänikirja


Kolmen alaikäisen lapsen perusterveellä äidillä todetaan kuukauden sisällä kaksi eri syöpää. Miksi lapset luulevat syöpää koiranpennuksi? Perutaanko Kreikan matka? Voiko sytostaattikrapulassa imuroida? Täytyykö miehen lopettaa harrastukset? Saako seksiä ajatella? Milloin pääsee takaisin töihin? Mikä suunnistusrata kannattaa valita terminaalivaiheessa? Olisiko polttohautaus kiva? Paljonko vielä on aikaa?

Tiinan rinta- ja munasarjasyöpä diagnosoidaan syksyllä 2008. Pian hän alkaa kirjoittaa suosituksi nousevaa blogiaan Vasen rintani ja muuta sairasta. Leikkauksia ja hoitoja seuraa kaivattu arki, jonka uusiutuva tauti katkaisee. Perinteisten keinojen ohella kokeillaan uutta geenilääkettä. Syöpä tulee osaksi hyvää elämää aina viimeiseen päivään asti.

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta on Tiinan miehen Mikon kirja. Tositarinaa kerrotaan kirjassa kaunistelematta sekä Tiinan että Mikon näkökulmasta kahdeksan vuoden ajan. Välillä naurattaa ja välillä itkettää. Lääkärinlausunnoista poimitut otteet tuovat mukaan myös hoitavan tahon näkemykset.

”Mikko Within kirja on erittäin koskettavaa – mutta paikoin myös

hyvin hauskaa luettavaa.”

– Me Naiset 11/2019

“”Mikko kertoo halunneensa kirjoittaa realistisesti kaikesta, elämästä syövän kanssa, peloista, iloista, mutta myös viimeisistä hetkistä.”

– Iltalehti 16.3.2019

"Aiheestaan huolimatta Within kirja on vetävää, jopa viihdyttävää (tuntuu erikoiselta sanoa näin, mutta lukiessaan myös viihtyy eikä kirjaa malttaisi lasketa käsistään) luettavaa"

– Lumiomena-kirjablogi

”Kirja sopii minusta kaikille, sillä se antaa niin paljon.”

– Kirjavinkit 6.6.2019

”Vaikka aihe on raskas ja tarina surullinen, kirjasta jää kuitenkin

häkellyttävän valoisa jälkimaku. ”

– Kirjojen keskellä 3.3.2019

”...vahvaa, kaunistelematonta ja leikittelevääkin kuvausta Within perheen arjesta, jossa syöpä on läsnä kahdeksan vuoden ajan. Kokonaisuudesta tulee koskettava tarina.”

– Kirjojen kuisketta 27.3.2019


Lukija: Kalle Chydenius
Kesto:

4.6

409 arvosanaa

Tuula

26.12.2023

Rehellinen, omakohtainen kertomus, johon löysin niin monta samaistumiskohtaa Mikon elämään.

Marja

7.11.2023

KOSKETTAVA ❤️🙏

Paula

6.11.2023

Elämä antaa mutta myös ottaa joskus niin väärään aikaan! Todellinen, kaunis, peittelemätön, surullinen, lohduttava, muisto ❤️