(0)

Valittuja novelleja, osa 1

äänikirja


Maija ja Iikka päättävät lähteä ulos leikkimään; onhan kotona jostain syystä vähän ahdistava ja hiljainen tunnelma. Kodin murheet unohtuvat, kun Maija päättää osallistua kulmakunnan poikien juoksukilpailuun. Poikien suut loksahtavat auki, kun Maija juoksee yhtä kovaa kuin voittamaton Ville. Pian Maija saa arvoisan kunnianimen: stiiknafuulia! Ja niin myös Maija tuntee olonsa voittamattomaksi.

Vaan onko stiiknafuulian nimestä hyötyä, kun kotiin palaa vaatteet yltä päällä lumessa?

"Mahtisanan" lisäksi äänikirja sisältää Teuvo Pakkalan novellit "Häiritty jouluilo", "Valehtelijoita" sekä "Mari varkaissa". Kaikki novellit ovat Pakkalan "Lapsia" -kokoelmasta.

Kirjailija Teuvo Pakkala (1862–1925) tunnetaan erityisesti lasten elämää kuvaavista novelleista. Hänen tyylinsä luokitellaan yleensä joko realistiseksi tai naturalistiseksi. Pakkala julkaisi myös romaaneja, näytelmiä ja muistelmia.

Pakkala aloitti lääketieteen, historian ja kielten opinnot Helsingin yliopistossa, mutta opinnot jäivät kesken. Hän siirtyi työskentelemään lehtimiehenä, minkä myötä kirjoittamisesta tuli hänelle yhä merkityksellisempää. Esikoisteos "Lapsuuteni muistoja" julkaistiin vuonna 1885. Myöhemmin Pakkala työskenteli myös kustannustoimittajana Otavalla.