(600)

Vierailija

äänikirja ja e-kirja


Trilleri joka tempaisee mukaansa

Menestynyt kirjailija Tristan Heckscher on vetäytynyt mökilleen Österleniin kirjoittamaan seuraavaa romaaniaan. Hänen esikoisromaaninsa oli huikea menestys, ja nyt hän kamppailee jatko-osan kanssa. Tristanin avioliitto rakoilee ja hän viettää yhtä useammin yönsä mökillä ja tuhoaa viskipullon naapurinsa, juron rikoskomisario Ewert Truutin, kanssa. Truutin ura on ollut alamäessä epäonnistuneet tutkinnan jälkeen ja hänet on karkotettu Skånen maaseudulle ratkomaan murhaa, jossa uhrilta on leikattu pää irti.

Eräänä päivänä Tristan saa ihailijapostia lukijaltaan Thereseltä. Vaihdettuaan ensin muutaman sähköpostin he tapaavat ja aloittavat seksisuhteen. Samoihin aikoihin Tristanille tulee outo tunne, että joku tarkkailee häntä. Hän löytää vieraat renkaanjäljet mökkinsä ulkopuolelta ja näkee väläyksen tuntemattomasta hahmosta hiippailemassa kotitalonsa ulkopuolella. Myös Therese alkaa käyttäytyä kummallisesti ja vaatia Tristania eroamaan vaimostaan. Tristan alkaa tuntea olonsa hyvin epämukavaksi ja aavistaa pian, että kyse ei olekaan mistään tavallisesta syrjähypystä.

Vierailija on älykkäästi sommiteltu psykologinen trilleri, jossa tavallisen ihmisen erehdys kasvaakin armottomaksi painajaiseksi. Romaani aloittaa uuden dekkarisarjan Ewert Oswald Truutista, suorapuheisesta ja äkäisestä rikoskomisariosta, joka joutuu kohtaamaan niin menneisyytensä kuin ennakkoluulonsakin.

Dag Öhrlund on Ruotsin suosituimpia dekkaristeja ja kirjoittanut jo yli 50 kirjaa. Hänen taitavasti punotut rikosjuonensa ja uskottavat henkilöhahmonsa ovat hurmanneet ruotsalaiset dekkarifanit ja äänikirjakuuntelijat.


Lukija: Jukka Pitkänen
Kesto:

3.7

600 arvosanaa

Outi

27.3.2024

Sympaattiset päähenkilöt, sujuvaa kerronta. Loppujen lopuksi ihan hyvä, vaikka väliin tuntui juonen kaksi haaraa hieman erillisiltä. Erinomainen lukija nostaa arvosanani 4 tähteen.

Eeva

12.3.2024

Tarina piti hyvin melkein loppuun saakka. Jukka Pitkänen luki jälleen loistavasti.

Harri

11.3.2024

hyvä. ok.