(56)

Violetti hetki

äänikirja ja e-kirja


Koskettava kertomus surusta, sisaruudesta ja perhesuhteista.

Maaliskuussa 2021 Merete Mazzarellan Tanskassa asuva pikkuveli Martin joutuu yllättäen sairaalaan. Pian sen jälkeen hän menehtyy. Kuvatessaan suruaan veljensä kuolemasta Merete kirjoittaa rehellisesti ja kaunistelematta vaikeistakin tunteista.

”Talvipäivänseisauksen aikoihin intouduin seuraamaan auringonnousua ja auringonlaskua”, kirjoittaa Merete Mazzarella uudessa kirjassaan, joka on jatkoa päiväkirjalle Syksystä syksyyn. Siinä arki muuttui melkein yhdessä yössä, kun koronapandemia iski. Seuraavastakaan vuodesta ei tullut sellainen kuin oli ajateltu, mutta tällä kertaa kohtalo iskee perhepiirissä.

Violetti hetki on kirja surusta, sisarussuhteista ja perhekuvioista. Mereten veli Martin Schreck oli ensimmäisiä avoimesti homoseksuaaleja Suomessa ja kuului seksuaalista tasavertaisuutta ajavan Setan perustajiin. Kun hän on poissa, Meretelle selviää, että on paljon sellaista, mitä hän ei tiennyt pikkuveljestään, ja nyt on liian myöhäistä kysyä. Martinin lähimpien ystävien avulla hän alkaa perehtyä veljen elämään.

Merete Mazzarella on pohjoismaisen kirjallisuuden professori emerita, jonka ajan ilmiöihin pureutuvat teokset ovat herättäneet poikkeuksetta vilkkaan keskustelun. Kirjallisesta tuotannostaan hän on saanut useita palkintoja.



3.8

56 arvosanaa

Simo

24.2.2023

Joitain henkilökohtaisesti kiinnostuneita, tervetulleita tietoja. Syvällistä ja elävää pohdintaa sisaruuden, elämän kulkutien, sairauden ja kuoleman, menetyksiin suhtautumisen aihepiireistä.

MerviKoo

28.12.2022

Sekava ja alku varsin outo.

Leena

3.5.2022

Mielenkiintoinen. Rohkeasti ja kauniisti kirjoitettu honoseksuaalisuudesta! Lukijan ääni sopi myös erinomaisesti tekstiin