(0)

Vägen till Ljungahill

e-kirja


Anne Marit hör inte hemma någonstans. Som tvååring rycktes hon hastigt och lustigt från sin mors hem i Trondheim och blev sedan uppfostrad av mormor Helena i grannlandet Sverige. Att hennes mor gift sig och skaffat tre andra barn visste Anne Marit, men i övrigt hörde hon aldrig något från sin mor. Och mormor förbjöd henne att själv söka kontakt. Varför? För att hon var ett tyskebarn och resultatet av en förbjuden relation? Om hon ändå visste varför saker och ting blev som de blev.

Under en resa till England förälskar sig Anne Marit i den ensamstående pappan Lasse och de bestämmer sig för att ses igen under semestern i Sverige. Men någonting kommer emellan. Ett brev från Norge dyker plötsligt upp och vänder upp och ner på hela Anne Marits tillvaro. Inget av det hon trott sig veta verkar nu stämma. Och den dolda sanningen, hade hon aldrig kunnat ana sig till ...

Sonia Strömberg föddes 1929 och växte upp i det lilla sågverkssamhället Rundvik i Västerbotten. Genom att läsa kvällskurser skaffade hon sig tidigt en utbildning och flyttade sedan till Mölndal där hon arbetade som gymnasielärare under många år. När en hörselnedsättning tvingade henne att pensionera sig i förtid, bestämde hon sig för att skriva romaner. Det blev hela 19 böcker fram till hennes bortgång 2017.