(0)

Ödets irrvägar

e-kirja


De kan inte rå för att de dras till varandra, trots att det är så fel. Öyvind, den tilltänkte hotellarvtagaren, och Hannelore, tyskan som kommit för att tjänstgöra bland soldaterna. Hon är inte önskvärd, så mycket har hon förstått. Hon, som bara ville göra sin plikt för landet hon älskar. Öyvind står inte ut med det hon representerar – ändå måste han få vara henne nära. Hur kan något som anses vara så förkastligt, ändå kännas så rätt?

Under vistelsen i Nordnorge öppnas Hannelores ögon inför den tyska arméns grymheter. Samtidigt växer sig känslorna mellan henne och Öyvind så starka att de omöjligt kan stå emot det som är på väg att hända. Bara kriget går över kommer de äntligen kunna få varandra på riktigt. Om nu inte ödet vill något helt annat...

Sonia Strömberg föddes 1929 och växte upp i det lilla sågverkssamhället Rundvik i Västerbotten. Genom att läsa kvällskurser skaffade hon sig tidigt en utbildning och flyttade sedan till Mölndal där hon arbetade som gymnasielärare under många år. När en hörselnedsättning tvingade henne att pensionera sig i förtid, bestämde hon sig för att skriva romaner. Det blev hela 19 böcker fram till hennes bortgång 2017.